Skip to content

"Gun jezelf tijd en ruimte om onder begeleiding van een specialist te praten over seks! "

SEE YOU - Specialist Seksuologie

Een fijn seksleven kan levensplezier vergroten en gezondheid bevorderen. Seksualiteit is van alle leeftijden! Kan de levensenergie die je voelt nog ruimte krijgen in sensualiteit? Voel je je vertrouwd met seksuele opwinding van jezelf, van een ander? Zijn er nog momenten dat je, hoe klein dan ook een tinteling of iets van geilheid opmerkt? En bemerk je dat ook bij de ander?

Juist bij seks blijkt dat we onszelf en de ander niet geheel kennen. Door de veronderstellingen die we hebben, maar ook door de kwetsbaarheid van het onderwerp zijn we geneigd om afstand te nemen. En dat terwijl er veelal een grote behoefte is aan nabijheid, al is het enkel voor een geborgen knuffel. Zo ongeveer elke relatie eindigt omdat we de verbondenheid uiteindelijk volledig zijn kwijtgeraakt.

De intensiteit van iets missen, kan net zo groots voelen als de intensiteit van genieten. Samen niet meer kunnen genieten van seks, je daarin gefrustreerd en machteloos voelen: dit zorgt bij alle stellen die ik zie, voor emotionele afstand en een gevoel van eenzaamheid. Dagelijks hoor ik in de praktijk: ‘Het voelt voor mij alsof ik niet meer belangrijk ben voor hem of haar’.

Er kan uiteraard van alles zijn gebeurd waardoor partners minder tevreden zijn met het seksleven, zich minder uiten. Tegelijkertijd kan de vastigheid van een relatie, een individuele kracht brengen waardoor geliefden zich juist wel uitspreken over seksuele behoeften en irritaties, en actief zoeken naar oplossingen. De grote vraag is altijd hoe om te gaan met de verschillen die aan de oppervlakte komen.

Bij SEE YOU wordt je bewust van wat je voelt en nodig hebt. Je wordt geholpen een verkennend onderzoek aan te gaan om jezelf nog beter te leren kennen. Om meer verbinding te voelen met een ander leer je verlangens uit te spreken. Juist het ter sprake brengen van dit kwetsbare en gevoelige stukje in ons, geeft hoop, moed en durf om – zowel individueel als met elkaar – stapjes te zetten op weg naar intieme, sensuele en mogelijk meer passievolle seks. Voor zover dat mogelijk en wenselijk is, uiteraard. En waar nodig leer je grenzen uit te spreken, juist bij de verschillen die er zijn. Immers niet uitkijken naar hoogstandjes, maar wel ingetogen willen genieten is ook goed.

Problemen

Het is goed om te weten dat iedereen onzekere momenten kent in de beleving van intieme en seksuele gevoelens. Je bent dus echt niet de enige. Echter, wanneer je bemerkt dat je vastloopt, je eenzaam voelt, meer afzondering nodig hebt of risico´s neemt die schadelijk kunnen zijn dan kan een gesprek met een deskundige helpend zijn.

SEE YOU kun je terecht voor al je issues rondom seksualiteit. Veel vragen rondom seksualiteit en intimiteit hebben betrekking op een seksuele beleving waar men onrust, verwarring en afkeur bij ervaart. ‘Ik begrijp niet waarom ik dit doe of deed. Of ik begrijp niet waarom ik dit (niet) voel.’ Bij SEE YOU leer je jezelf begrijpen, zodat er ruimte komt om te ervaren.

Bij de seksuoloog

Bewustwording van wat je voelt en nodig hebt.

Binnen de gesprekken is er ruimte om te delen hoe je zelf, eventueel met een ander seks en intimiteit ervaart. Er is aandacht voor de opwinding en verlangen, maar ook voor de onrust die je mogelijk ervaart in het najagen van seksuele ervaringen. En het bespreken van onzekerheid en faalangst waar je last van hebt.

Afhankelijk van de seksuele klacht, de ervaring en persoonlijke ontwikkeling, kan je specifieke oefeningen meekrijgen om meer bekend te worden met de sensaties in je lijf en hoe dat voor je voelt. Er zijn oefeningen om meer controle te krijgen, er zijn ook oefeningen om de controle juist los te laten en je te kunnen overgeven aan wat er is. Binnen de gesprekken, en bij de huiswerkoefeningen wordt gekeken hoe alles je raakt. Immers seks is als een emotie in beweging en we gaan op dat vlak ruimte maken. De meest fijne seks is veelal als we onszelf kunnen laten zien en geraakt worden, als we kunnen delen wat ons voldoening geeft

Nieuwe elementen toevoegen:

Indien wenselijk voegen we nieuwe elementen toe. Er worden oefeningen aangereikt om zelf, of samen met een partner, thuis kleine concrete stapjes te maken, om nabijheid en plezier toe te laten. Er is oog en oor voor de mogelijke teleurstellingen en de onzekerheden die je tegenkomt. SEE YOU rijkt woorden aan om jezelf uit te drukken.

Pijnlijke obstakels opruimen:

Indien nodig ruimen we obstakels op. SEE YOU heeft veel expertise in de behandeling van seksuele klachten in combinatie met nare seksuele ervaringen, fysiek geweld of een bevallingstrauma/postnatale depressie, angstklachten en relatieproblematiek. Een voorgeschiedenis van faalangst, maar ook het meemaken van een dreigende gebeurtenis waarin iemand zelf of een dierbare in gevaar was, geeft nog jarenlang een reden tot alertheid. Ook in de seksuele verkenning is dan grote voorzichtigheid te zien. Of juist totaal tegenovergesteld: nergens bang voor zijn, alles willen proberen, maar mogelijk wel risico’s lopen en jezelf te weinig beschermen.

Gun jezelf tijd en ruimte om onder begeleiding van een specialist te praten over seks!

Met of zonder partner?

Regelmatig komt de vraag wat men kan doen om het onderwerp seksualiteit binnenshuis bespreekbaar te krijgen. Als het thema veel weerstand oproept, en ondertussen onbespreekbaar is, kan je overwegen om alvast jezelf onder de loep te nemen.  

10 +
Jaar ervaring
490 +
Tevreden mensen